2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Eyyübiye Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ Başkanlığında 05.02.2018     Tarihinde 1.Birleşimde toplanarak aşağıda yazılı kararları almıştır.

 

35-Nolu Karar: İlçemiz bulunan yaşlıların ve engellilerin sosyal alanda yaşadıkları sorunların, sıkıntıların çözülmesi için çalışmalar yapılması hakkındaki Önerge  Sosyal Hizmetler Komisyonuna ve Yaşlılar ve Engelliler Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

36-Nolu Karar: Belediyemizin gelirlerini artırmak amacıyla kayıt altına alınmayan bina, arsa ve arazilerin tespit için saha çalışması yapılması hakkındaki Önerge  Emlak istimlak Altyapı ve Yeni Yerleşimler Komisyonuna ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

37-Nolu Karar: Çocuklarımıza temizlik alışkanlığı kazandırmak için İlçemizde bir temizlik kampanyası başlatılması hakkındaki Önerge  Çevre ve Sağlık, Eğitim ve Medya Tanıtım Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

38-Nolu Karar: İlçemizde vatandaşlarımızı enerji tasarrufu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapılması hakkındaki Önerge  Enerji Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

39-Nolu Karar: Kırsaldaki mahalle muhtarlarımıza yönelik kültürel ve tarihi yerlerim izi gezmek amacıyla Belediyemizce belirlenen bir gezi programının düzenlenmesi hakkındaki Önerge  Kültür ve Turizm Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

40-Nolu Karar: Belediyemizce yapılan parklara sokak hayvanları için su içme kaplarının bulundurulması hakkındaki Önerge  Kentsel Estetik Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

41-Nolu Karar: Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kursiyerlere hangi tür sporlarla ilgili eğitim verildiği hakkındaki Önerge  İnsan Hakları ve Halkla İlişkiler Komisyonu ve Gençlik Spor Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

42-Nolu Karar: Vatanı için hayatını feda eden ve bu uğurda gazi olan Mehmetçiklere destek amacıyla Şubat ayı 1. Birleşimindeki huzur hakkı bedellerinin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmasına ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

43-Nolu Karar: Her gün onlarca gencimizin hayatına mal olan madde bağımlılarına yönelik yapılan çalışmaların araştırılması hakkındaki Önerge . Madde Bağımlılarıyla Mücadele Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

44-Nolu Karar: Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmetler hakkındaki Önerge  Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

45-Nolu Karar: Vatanı için şehit düşen hemşerilerimizin isimlerinin yeni yapılacak park ve caddelere verilmesi hakkındaki Önerge  AR-GE Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

46-Nolu Karar: Genç kızlarımızın ve kadınlarımızın tekstil ve benzeri fabrikalarda çalışma durumunun ne durumda olduğunu hakkındaki Önerge  Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

Eyyübiye Belediye Meclisi,  Belediye Başkan Vekili Halil KIZILELMA Başkanlığında 06.02.2018 Tarihinde 2.Birleşimde toplanarak aşağıda yazılı kararları almıştır.

47-Nolu Karar: Birimler arasındaki ödenek aktarımı ile ilgili teklifin daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için Plan ve Bütçe komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

48-Nolu Karar: Kentsel Dönüşüm Hakkında Konunun daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

49-Nolu Karar: Kendirci Mahallesi Uygulama İmar Planı Hakkındaki teklifin daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

 

Eyyübiye Belediye Meclisi Belediye Başkan Vekili Halil KIZILELMA Başkanlığında 07.02.2018 Tarihinde 3.Birleşimde toplanarak aşağıda yazılı kararları almıştır.                            

 

50-Nolu Karar: Akçamescit Uygulama İmar Planı Değişikliği Hakkındaki Konunun daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

51-Nolu Karar: Kendirci Mahallesi 98 nolu ada ve 19- ve 20 nolu parseller hakkında Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

 

52-Nolu Karar: Park İsimleri Hakkında İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 2 (iki) adet parkımıza Abdulkadir YÜKSEL ile Piyade Onbaşı Şehit Mehmet GÖRMEZ isimlerinin verilmesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

 

 

Eyyübiye Belediyesi Meclisi Meclis 2.Başkan Vekili Mustafa KORKMAZ Başkanlığında 09.02.2018 Tarihinde 5.Birleşimde toplanarak aşağıda yazılı kararları almıştır.                            

 

53-Nolu Karar:  İmar ve Bayındırlık Komisyon çalışması; Akçamescit Mahallesi 151 nolu ada 1 nolu parselde kayıtlı alan üzerinde hazırlanmış olan Uygulama İmar Planı Değişikliği, oylanarak (Şükrü CENGİZ ve H. Ötünç DURSUN) ‘un 2 (iki) ÇEKİMSER oyuna karşılık OY ÇOKLUĞU ile kabul edilmiştir.

 

54-Nolu Karar: İmar ve Bayındırlık Komisyon çalışması; Hancığaz (Beyazyaprak) Mahallesi 633 nolu parselde kayıtlı alan üzerinde hazırlanmış olan Uygulama İmar Planı, (Şükrü CENGİZ ve H. Ötünç DURSUN) ‘un 2 (iki) ÇEKİMSER oyuna karşılık OY ÇOKLUĞU ile kabul edilmiştir.

 

55-Nolu Karar: İmar ve Bayındırlık Komisyon çalışması; Gölbaşı Mahallesi 767 nolu ada 13 nolu parselde kayıtlı alan üzerinde hazırlanmış olan Uygulama İmar Planı, oylanarak (Şükrü CENGİZ ve H. Ötünç DURSUN) ‘un 2 (iki) ÇEKİMSER oyuna karşılık OY ÇOKLUĞU ile kabul edilmiştir.

 

56-Nolu Karar: İmar ve Bayındırlık Komisyon çalışması; Hayati Harrani Mahallesi 4858 nolu ada 8 nolu parsel ve 2610 nolu ada 49 nolu parselde kayıtlı alan üzerinde hazırlanmış olan Uygulama İmar Planı Değişikliği, oylanarak (Şükrü CENGİZ ve H. Ötünç DURSUN) ‘un 2 (iki) ÇEKİMSER oyuna karşılık OY ÇOKLUĞU ile kabul edilmiştir.

 

57-Nolu Karar: AR-GE Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

58-Nolu Karar: Plan ve Bütçe Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

59-Nolu Karar: Plan ve Bütçe Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

60-Nolu Karar: Eğitim Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

61-Nolu Karar: Gençlik ve Spor Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

62-Nolu Karar: İnsan Hakları ve Halkla İlişkiler Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

63-Nolu Karar: Yaşlılar ve Engelliler Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

64-Nolu Karar: Madde Bağımlılarıyla Mücadele Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

65-Nolu Karar: Enerji Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

66-Nolu Karar: Sosyal Hizmetler Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

67-Nolu Karar: Çevre ve Sağlık Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

68-Nolu Karar: Kültür ve Turizm Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

69-Nolu Karar: Medya Tanıtım Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

70-Nolu Karar: Emlak İstimlak Altyapı ve Yeni Yerleşimler Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

71-Nolu Karar: Tarım ve Hayvancılık Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

72-Nolu Karar: Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

 

73-Nolu Karar: Kentsel Estetik Komisyon çalışması okunduğu şekli ile oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.