BAŞKAN EKİNCİ SICAKLARA ALDIRIŞ ETMİYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, aşırı sıcaklara rağmen sahadaki çalışmaları yerinde inceliyor. Bugün sabah erken saatlerde kırsal alanlarda incelemelerde bulu Başkan Ekinci, yapımı devam eden ve Eyyübiye sınırları içerisinde bulunan Tarıma Dayalı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, aşırı sıcaklara rağmen sahadaki çalışmaları yerinde inceliyor. Bugün sabah erken saatlerde kırsal alanlarda incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, yapımı devam eden ve Eyyübiye sınırları içerisinde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas, Organize Sanayi Besi Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yardımcısı Necmeddin Sağlam ile birlikte saha çalışmalarına devam ediyor. Aşırı sıcaklara rağmen saha çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ekinci, bu sabah erken saatlerde Organize Sanayi Bölgesinde bir takım incelemelerde bulundu. Başkan Ekinci, inşası devam etmekte olan Tarıma Dayalı Organize Besi Bölgesi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çıldır’la da görüşen Başkan Ekinci burada kendileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Eyyübiye Belediyei Başkanı Mehmet Ekinci,  ziyaret ettiği Tarıma dayalı ihtisas ve OBB’’de bir açıklama yaparak, “Çalışmaları yerinde inceliyoruz, hepimizin bildiği gibi tarıma dayalı ihtisas ve OBB’de 8,500 dekarlık bir alanda kurulmuş, yaklaşık 530 işletme ve 106 bin büyükbaşın besi altına alınacağı bir yerdir. İlimiz açısında çok önemli bir proje, hatta ilçemiz açısından çok daha ciddi bir projedir. Malumunuz ilçemizde, ilçemiz sınırları içersinde bulunan mağaralarda hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu hem çevre sağlığı açısından risk oluşturmakta, hem maliyet açısından bizim orada bu işler uğraşan çiftçilerimizin girişimin maliyetini artırmaktadır. Kontrol altına alınması noktasında sıkıntılar var biliyorsunuz. Bunlar dikkate alınarak yaklaşık 10 yıl devam eden bir çalışma ve son bir yıldır da 1’inci etap, 2’inci etap alt yapı ihaleleri yapıldı. Şuanda 2’inci etabın bulunduğu yerdeyiz. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kısa bir süre içersinde neticelenir. Önümüzdeki Pazartesi günüde ahırlarla ilgili de inşaatlar başlanacak. Oradaki ahırlarında sayısı artıkça mağaralarda ki, hayvancılığı buraya aktaracağız. Besi OBB yönetim kurulu başkanımız ve onun ekibi ile beraber buraya aktardıktan sonra mağaraları da ilimiz açısından turizm değeri oluşturan mağaraları da insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Burada şunu da ifade etmek gerekirse, bu proje hepimizin projesi gerek büyükşehir, gerek diğer ilçeler Şanlıurfa’nın Medar-ı iftiharı olabilecek bir projedir. Böyle bir projeye siyasetçisiyle,  kamu görevlisi ile vatandaşıyla herkesin buna sahip çıkması gerekiyor. Bu anlamda da Eyyübiye Belediyesi olarak ve ben daha önce de bu proje ile ilgilenen birisi olarak elimden gelen desteği sağlayacağım.’’ Şeklinde konuştu.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çıldır ise, ‘’Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye ve ekibine bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ederiz. Bu proje Sayın Başkanımın 2006’dan bu yana beraber yürüttüğümüz bir projedir. Burada Sayın bakanımız Faruk Çelik, Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanımız Mehdi Eker, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç’in dahi bu proje de emeği vardır. Ama emeğin dışında bir besi OBB başkanı olarak Sayın başkanımız Mehmet Ekinci bu projenin ilk içinde olan kişidir. Ve halen bu projenin yürütülmesi konusunda bizlere destek vermektedir. Burada ki hayvancılığın geliştirilmesi için elinden gelen imkânlarını esirgemeden bizlerin yanında olduğu için Sayın başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederim.’’ Dedi.

Eklenme Tarihi: 17.08.2016 02:33