Eyyübiye Belediyesi Suriyeli ailelere sahip çıktı‏

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başta olmak üzere, Başkan yardımcıları ve bazı meclis üyeleri, bugün, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan çok sayıda aileye yardımda bulundular.

Evren Sanayi Sitesi yakınlarındaki harabe evlerde ve özel bir soğuk hava deposunda yaşam mücadelesi veren Suriyeli Ailelere, gıda, battaniye, halı, ev eşyası, mutfak malzemesi ve çocuk bezi gibi yardımlar yapıldı. Aile fertleri ve çocuklarla yakından ilgilenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, toplamda 172 kişiden oluşan 25 ailenin temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. Bu yardım çalışmalarında Başkan Ekinci’ye, Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Aziz Aslan ve bazı meclis üyeleri eşlik etti.

Bu ailelerin dışında belediye olarak ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye çalıştıklarını ve benzer yardımların devam edeceği belirtildi.

Gözyaşları tutulamadı

Yapılan yardımlar esnasında Suriyeli küçük bir kız çocuğunun ayaklarında görülen yara izleri, yardım yapan heyete duygusal anlar yaşattı. Bazı meclis üyeleri ve yardım yapan ve yardımlarda aracılık sağlayan Dede Osman Avni İslami Hizmetler ve İnsani Yardım Derneği Yöneticileri gözyaşlarını tutamadı. Küçük kızın sağlığı konusunda da gerekenlerin yapılacağı belirtildi.

Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Yaklaşık 4 yıldır Suriye’deki olaylardan dolayı İnsanlık dramı yaşanıyor, yaşanmaya da devam ediyor. 4 yıldan bu yana gerek hükümetimiz, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız, bütün unsurları, fertleri ve idarecileri bu insanlık dramını gidermek adına her türlü yardımda bulunuyorlar. Bizlerde Eyyübiye Belediyesi olarak bizim sınırlarımız içerisinde misafir diye kabul ettiğimiz bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek adına pansuman tedbirler de olsa sürekli yanlarında olmaya çalışıyoruz. Evren sanayi sitesinde 72 aile buradaki boş evlere yerleşmişler. Yardım konusunda arkadaşlar bizlere ilettiler, bizler de gördüğünüz gibi gıda paketi şeklinde ve buradaki kardeşlerimize, barınmaları noktasında yardımcı oluyoruz. Yine Suriyeli bir kardeşimiz de buradaki insanlara ekmek getiriyor. Kim bu milletin iyi niyetini görürse, kendisi de bu tarz yardımlara başlıyor. Geçmişimizde de böyleydi, geleceğimizde de böyle olacaktır. Rabbim kimseyi bu duruma düşürmesin. Ama böyle bir durum varsa, bu durumu gidermek adına bizlerin her türlü faaliyette bulunması gerekiyor. Son olaylarda dikkat ettiğiniz gibi bu tarz yardımları birileri gölgelemeye çalışıyor. Gölgelemek adını da her türlü faaliyetlerde bulunuyorlar, ama yardım etmek doğruysa, mazlumun yanında durmak doğruysa, biz bunu devam ettireceğiz. Hükümet olarak, biz yerel yönetimler olarak hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bu insanlar şuan da muhtaç, bu insanlar mağdur ve mağduriyetlerini gidermek adına da elimizde çok büyük güç var ve bu gücümüzü de bu insanlarımız için kullanacağız. Çünkü eşrefi mahlûkat insana hizmet etmek asıl düsturumuzdur.  Ve bu insan kim olursa olsun, Arap, Kürt, Türk başka bir dinden de olsa, bizden yardım talep ediyorsa, bizler onların yanında her zaman olacağız. Bu yardımlarda bizlere eşlik eden, destek veren meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar her zaman saha içersindeler. Bizim görmediğimiz, fark etmediğimiz eksiklerimizi gözetiyorlar. Maddi yardımda bulunuyorlar. Yalnız manevi olarak yanımızda değiller, maddi olarak da yanımızdalar.”dedi.

Eklenme Tarihi: 31.12.2015 23:00