Çöpler, ilk kez Eyyübiye Belediyesi tarafından toplandı

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü,  Uğurlu Mahallesinde 20 yıldır toplanmayan ve vatandaşların mağduriyetine yol açan çöp yığını için çalışma başlattı. Uğurlu Mahallesi sakinlerinin başvurusuyla harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallede hummalı bir çalışma başlattı.

30 Mart yerel seçimlerden sonra 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla il sınırları içerisinde bulunan tüm köyler mahalle statüsüne kavuşmuştu. Büyükşehir yasasıyla birlikte kurulan Eyyübiye Belediyesi de mahalleye dönüşen köylerde çalışma seferberliği başlattı. Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde de belediyeye bağlanan mahallelerde temizlik seferberliği başlatıldı. Uzun yıllardır köylerde biriken ve şu ana kadar hiç temizlenmeyen çöp yığınları temizlenmeye başlandı.

Eyyübiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Uğurlu Mahallesi sakinleri de Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ulaşarak yıllardır temizlenmeyen çöp yığınlarının temizlenmesini istedi. Bu talep üzerine harekete geçen ve Temizlik İşleri Müdürlüğünü görevlendiren Başkan Ekinci’nin bu tavrı vatandaşların takdirini topladı.  Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kırsal kesim mahallelerinde oturan vatandaşların taleplerine anında cevap vermeye devam ediyor.

Yıllardır çöplerinin toplanılmadığını söyleyen mahalleliler, Başkan Ekinci’ye teşekkürlerini ileterek, 20 yıldır köyümüze hizmet gelmiyordu. Ama Sayın Başkanımız Mehmet Ekinci’ye ulaşır ulaşmaz anında bizlere geri dönüş yaptı ve yıllardır temizlenmeyen çöpler temizlenmeye başlandı. Bundan dolayı Başkan Ekinci’ye ve çalışma ekiplerine şükran borçluyuz dediler.

İlçede temizlik konusunu önemseyen Eyyübiye Belediyesi, Başkan Ekinci’nin de talimatlarıyla 7-24 çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta sonu Cumartesi- Pazar, Uğurlu Mahallesine çıkarma yapan Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü burada hummalı bir çalışma başlattı. 2 kamyonet, 2 kepçe ve sekiz temizlik personeli ile Uğurlu Mahallesinde titiz bir çalışma yapan Eyyübiye Belediyesi, vatandaşlar tarafından takdir topladı. Yapılan bu çalışmaların hafta sonuyla sınırlı kalmayıp aralıklı günlerle devam edeceği öğrenildi.

Başkan Ekinci’ye gelen talepler anında cevap alıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçede yapılan çalışmalar konusunda hemen hemen her gün birim amirleriyle sürekli irtibat kuruyor. Vatandaşlardan gelen talepleri çalışma arkadaşlarına aktaran Başkan Ekinci, sorunların çözümü noktasında deyim yerindeyse bugünün işini yarına bırakmayıp kendisine gelen taleplere anında cevap veriyor.

20 yıldır Uğurlu Mahallesi’nde çöplerin toplanmadığını belirten Mahalle sakini İsa çelik ‘’Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederiz. Başkanımız Ekinci’den bu çöplerin toplanması için belediye’ye giderek ricada bulunduk, sağ olsun oda bizleri kırmayarak bugün çöplerimiz toplatıldı. Belediyemiz, araçlarını göndererek tüm çöplerimizi topladı.  Mahallemizdeki boş arazide biriken tüm çöplerimiz temizlendi.’’ Dedi.

Kırsal kesimde yaşanan bu çalışma diğer mahallelerde de ilerleyen günlerde devam edecek.

Eklenme Tarihi: 20.10.2016 02:00