Belediyemiz, Kırsal Mahallelerin taleplerini bir bir yerine getiriyor‏

Belediyemiz tarafından yapılan çalışmaları yerinde görme adına hafta sonu kırsal mahallelere çıkarma yapan Başkanımız Mehmet Ekinci, ‘kırsal mahallerden gelen insani talepleri karşılamak için de hiçbir şeyden kaçınmayacağız’ dedi.

Cumartesi ve Pazar günü sabah erken saatlerde Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal mahallelere çıkarma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada yapılan çalışmaları yerinde görüp inceledi. Taziye evi, cami, yol, alt yapı gibi çalışmaları yerinde görme adına kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ekinci, mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde iki aile arasında yaşanan kan davasının barışla sonuçlanması nedeniyle dün bir kaynaşma yemeği verildi. Binised ve Mısehre aşiretlerine mensup iki aile arasında 12 yıl devam eden ve geçtiğimiz günlerde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin arabuluculuk ettiği barış yemeğiyle son bulan kan davası nedeniyle iki aileye mensup vatandaşlar için kaynaşma yemeği düzenlendi.  Tuzluca Mahallesinde bir araya gelen iki aile, tekrar aynı sofrada saf tuttu. Düzenlenen yemeğe AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Binised ve Mıssehre aşiretine bağlı aileler katıldı.

12 yıl sonra barışla sonuçlanan kan davası yerini sıcak sohbetlere bırakırken bir araya gelen ailelerin yakın ilişki içerisinde samimi görüntü vermeleri gözlerden kaçmadı.

Tuzluca Mahallesinde düzenlenen kaynaşma yemeği sonrası çalışmaların yapıldığı diğer mahallelere giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Umuroba Mahallesinde bir grup çocuk tarafından AK Parti Bayrakları ve sloganlarıyla karşılaştı. Araçtan inerek çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Ekinci, köy muhtarı ve vatandaşlarla bakım onarımı tamamlanan camiye giderek burada incelemelerde bulundu.

Ardından Banarlı, Tuzluca, Bakışlar, Seksenören, Kubacık, Vergili ve Dolutepe Mahallelerine giderek burada yapılan ve onarımı tamamlanan taziye evi, cami, yol gibi çalışmaları yerinde gören Başkan Ekinci, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların duasını aldı.

Gezilen mahalleler sonrası açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Pazar günü olmasına rağmen kırsal mahalleleri dolaşmaya devam ediyoruz. Biraz önce Umuroba\'daydık. Ondan öncesinde Tuzluca\'daydık. Yine Bakışlar Mahallemizi ziyaret ettik. Şimdi de Dolutepe\'deyiz. Burada da çok şükür Eyyübiye Belediyemizin hizmetlerini görüyoruz. Caminin onarım ve bakımı yine taziye evinin onarım ve bakımı yapılmış durumda, halılar da yine görüldüğü gibi ilçe belediyemiz tarafından karşılanmakta. İnşallah kalan süre içersinde de girmediğimiz kırsal mahallemiz kalmayacak. Dolayısıyla kırsal mahallerden gelen insani talepleri karşılamak için de hiçbir şeyden kaçınmayacağız. Bütün imkanlarımızı, milletimiz için ve halkımız için sergileyeceğiz. Bundan sonrasında da tüm çabamızla halkımız için çalışmaya devam edeceğiz.’ Dedi.

Vergili Mahallesinde de bir açıklama yapan Başkan Ekinci; “Eyyübiye ilçemizin Vergili mahallesindeyiz. Eyyübiyemizin güzel kırsal mahallelerinden biri. Burada da yine Eyyübiye Belediyemizin güzel hizmetlerine rastlıyoruz. Burada da taziye evinin bakım onarım çalışması bitti ve halıları da serilmiş durumda. Çok şükür buraya da alnımız ak bir şekilde rahat gelebiliyoruz. Bizden önce hizmetlerimiz gidiyor bizlerde bu hizmetlerden sonra çalışmaları takip ediyoruz. Gezdiğimiz yerlerde bizleri sıcak bir şekilde karşılayan başta vergili mahallemiz olmak üzere muhtarımıza ve burada bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonrasında da hizmetlerin çıtasını yükselmek için çalışmalarda bulunacağız.” İfadelerini kullandı.

Kırsal mahalle gezilerinde Başkan Ekinci’ye eşlik eden Gazeteci- Yazar Ömer Kapaklı ise “Benim gördüğüm şu; Her köyde taziye evinin olması, mezarlıklarda çalışmaların olması çok önemli. Bir gazeteci olarak 9 ayrı köyü birlikte dolaştık. Gerçekten Sayın Başkan Mehmet Ekinci\'ye ve tabiki ekibine teşekkür ediyorum ve kendilerini kutluyorum. Muhtarımıza da başarılar diliyorum.” Dedi.

Son olarak gün bitimine yakın AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ve ilçe teşkilatı ile Uğurlu ve Gelincik Mahallelerine giden Başkan Ekinci, burada vatandaşlardan 7 Haziran genel seçimleri için destek istedi.

Eklenme Tarihi: 18.05.2016 13:43