Başkan Ekinci, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği TÜBİTAK fuarına katıldı

Başkanımız Mehmet Ekinci, dün Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğrenciler tarafından el ve beyin becerilerinin hazırlamış olduğu TUBİTAK Bilim Çocukları fuarına katıldı.

Büyük bir coşku içerisinde açılan fuar öncesi okul bahçesinde, öğrenciler tarafından bir dizi gösteriler yapıldı. Türküler ve şarkılar eşliğinde oynanılan çeşitli oyunlar sonrası, kısa bir süre halay çekildi. Açılış konuşmalarının da yapıldığı okul bahçesinde, ilk konuşmayı okul müdürü Ahmet Karakuş yaptı. Karakuş; “iyi insanların yetişmesi için, böyle etkinlerin yapılmasına inanan bir insanım. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Gençlerimiz, Geleceğimizin Teminatıdır’

Okul müdürü Ahmet Karakuş’un konuşmasının ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir konuşma yaptı.

Başkan Ekinci; “Göreve geldiğimiz andan itibaren okullarımızın her türlü sıkıntısını, öğretmenlerimizin veya velilerimizin bütün taleplerini yerine getirilmesi noktasında elimizden gelenini yapmaya çalıştık. Veli okul, veli öğretmen işbirliği çok önemlidir. Burada okul idareleriyle belediyelerin milli eğitimle beraber karar verdiği tabi ki önem arz eder. Bizler bunların farkındayız. Eski bir eğitimci olarak, eğitimcilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Burada başarılı öğrencilerimizi, idare ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Bu tarz faaliyetlerin devamını diliyoruz. Özellikle öğrencilerimizin düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil hakikaten bizlerin geleceğinin teminatı olacaktır. Üreten, sorgulayan bir nesil olması içinde öğretmenlerimize çok büyük işler düşüyor. İmkânların kısıtlı olduğu bir yerde kamu, kurum ve kuruluşların destek vermesi gerekiyor. Bu anlamda da bu tarz faaliyetlerde de elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum.’’ Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanı sıra, düzenlenen etkinliğe İl milli eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Tarım, teknoloji, enerji gibi konuların ele alındığı ve henüz ortaokula giden öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı becerilerin sergilendiği fuarı gezen Başkan Ekinci, öğrencileri bu tecrübelerinden dolayı kutladı.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda görev yapan başarılı öğretmenlere ise Başkan Ekinci ve diğer katılımcılar tarafından hediyeleri verildi.

Eklenme Tarihi: 08.05.2016 11:08