EYYÜBİYE BELEDİYESİ, ZİMEM GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR.


Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ‘’Zimem Defteri’’ geleneği kapsamında  ekmek fırınında borcu olan vatandaşların veresiye borcunu ödeyerek, borç defterini fırında yaktırdı.

Eyyübiye Belediyesi dezavantajlı mahallelerdeki fırınlara borçlarını ödeme zorluğu çeken ailelerin borçlarını kapatıyor. Osmanlı döneminde maddi durumu iyi olmayanların borçlarının ödendiği ‘Zimem Defteri’ geleneği Şanlıurfa’da yaşatılıyor. Ramazan Ayı nedeniyle mahalle gezisine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ‘Zimem Defteri’ geleneğini uyguladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş beraberinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Belediye Meclis Üyeleri Mahir Öge, Hüseyin Yıldırım, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün ve mahalle muhtarlarıyla birlikte ilçedeki bazı fırınları ziyaret, işletme sahiplerinden borç defterlerini talep etti. Vatandaşların fırına olan borçları ödendikten sonra borç defteri ocakta ateşte yakıldı. Fırıncılardan aldıkları veresiye defterini yaktıran Başkan Kuş, boş bir kağıda ‘Bu fırındaki bütün borçlar kapanmıştır. Hayırlı Bayramlar’ yazısı yazdırarak fırının camekanına astırdı.

Başkan Kuş’la birlikte sahada sokak sokak dolaşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ‘’Zimem Defteri uygulaması bir geleneğimiz kültürümüzdür. Belediye Başkanımız Mehmet Kuş ve esnafımız bu hayra ortak oldular. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın borçları ödenmiş oldu. Allah hayra giren ve ortak olan herkesten razı olsun. “ dedi.


Eklenme Tarihi: 11.05.2021 14:51