2020 YILI EYLÜL AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Eyyübiye Belediye Meclisi, Meclis 1.Başkan V.Ahmet Kenan KAYRAL Başkanlığında 07.09.2020, 08.09.2020, 09.09.2020, 10.09.2020 ve 11.09.2020 tarihlerinde 1., 2., 3., 4. ve 5. Birleşimlerinde toplanarak aşağıda yazılı kararları almıştır.

199-Nolu Karar: Mali Hizmetleri Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; Banka Hesaplarına ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

200-Nolu Karar: Rayiç bedeli hakkındaki Önerge AR-GE ve Emlak İstimlak Altyapı ve Gecekondu ile Mücadele Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

201-Nolu Karar: Ulaşım ve yol sorunları hakkındaki Önerge Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

202-Nolu Karar: Siyanür satışı hakkındaki Önerge Madde Bağımlılarıyla Mücadele Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

203-Nolu Karar: Kültürel miras hakkındaki Önerge Kültür ve Turizm Komisyonuna ve Kırsal Kalkındırma Hizmetleri Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

204-Nolu Karar: Kaldırımlara park eden araçlar hakkındaki Önerge İnsan Hakları Komisyonu ile Yaşlılar ve Engelliler Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

205-Nolu Karar: Sosyal yardım hizmetleri hakkındaki Önerge Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonuna, Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Göç ve Mülteciler Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

206-Nolu Karar: Covid-19' un artış nedenleri hakkındaki Önerge Çevre ve Sağlık Komisyonuna ve Sivil Toplum Örgütleri Katılım ve İletişim Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

207-Nolu Karar: Boşanma ilgili alınacak tedbirler hakkındaki Önerge Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu ile Halkla İlişkiler Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

208-Nolu Karar: Tabelalarda Türkçe kelimelerin daha etkin olması hakkındaki Önerge Kentsel Estetik Komisyonuna ve Hukuk İşleri Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

209-Nolu Karar: Tarlalarda yakılan anızlar hakkındaki Önerge Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna ve Medya Tanıtım Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

210-Nolu Karar: Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; Sportif Faaliyetler Desteğinin yapılmasına ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

211-Nolu Karar: Dış İlişkiler Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; İşbirliği, konunun daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için AR-GE Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

212-Nolu Karar: Plan ve Proje Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; Akçamescit Mahallesi 219 Ada 1 Nolu Parsel, konunun daha detaylı incelenmesi ve araştırılması için İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

213-Nolu Karar: Dış İlişkiler Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. ve 74. maddelerine uyarınca Bahçe Belediyesi ile Belediyemiz arasında "Kardeş Belediye Uygulaması" iş ve işlemlerinin başlatılması ve işbirliği protokolünün imzalama yetkisinin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet KUŞ'a verilmesine ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

214-Nolu Karar: Yazı İşleri Müdürlüğünün teklif yazısı üzerinde yapılan görüşmeler sonucu; Hizmet İçi Eğitim Seminerinin yapılmasına ilişkin teklif oylanarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

215-Nolu Karar: Norm Kadro Değişikliği Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

216-Nolu Karar: Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayan vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar Çevre ve Sağlık , Hukuk işleri ve Sivil Toplum Örgütleri Katılım ve İletişim Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

217-Nolu Karar: İlçemizde Güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapılabilir mi? Tarım ve Hayvancılık, Sosyal Hizmetler İle Kentsel Dönüşüm Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

218-Nolu Karar: Şanlıurfa Akçakale caddesindeki yol çalışması Emlak İstimlak Altyapı ve Gecekondu İle Mücadele Komisyonu, Kentsel Estetik İle Ulaşım ve Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

219-Nolu Karar: Çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığında çevresel faktörler Madde Bağımlıları İle Mücadele ve AR-GE Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

220-Nolu Karar: Korona virüs ilçe turizmine etkileri, Kültür ve Turizm İle Medya Tanıtım Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

221-Nolu Karar: İlçemizde mülteci olarak kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların sorunları Kırsal Kalkındırma Hizmetleri İle Göç ve Mülteciler Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

222-Nolu Karar: İlçemizde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için neler yapılabilir? Yaşlılar ve Engelliler İle Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

223-Nolu Karar: Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayan vatandaşlarımızın dikkatli olmaları, Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu, Halkla İlişkiler İle İnsan Hakları Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.